Pasta z makreli
lipca 23, 2016
Dzien dobry!
Dziś na śniadanie pasta z makreli i jajek. Doskonała do świeżego chleba bardzo pożywna i zdrowa.
Składniki :
Dziś na śniadanie pasta z makreli i jajek. Doskonała do świeżego chleba bardzo pożywna i zdrowa.
Składniki :
- 1 duża makrela wędzona
- 4 jajka
- 1 pęczek pietruszki zielonej
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka musztardy i keczupu
- majonez
- 1 mała cebula
- 1 kiszony ogórek
Wykonanie:
Makrela obieramy z ości dzielimy na mniejsze kawałki. Ugotowane jajka kroimy w drobną kostkę. Tak samo postępujemy z ogórkiem i cebulką. Wszystko dokładnie doprawiamy i mieszamy. Pastę można jeść od razu albo poczekać pół godziny aż się "przegryzie".
Smacznego.
Makrela obieramy z ości dzielimy na mniejsze kawałki. Ugotowane jajka kroimy w drobną kostkę. Tak samo postępujemy z ogórkiem i cebulką. Wszystko dokładnie doprawiamy i mieszamy. Pastę można jeść od razu albo poczekać pół godziny aż się "przegryzie".
Smacznego.
0 komentarze