Sałatka z bobu i pierożkòw tortelionii

lipca 24, 2016

 
Cześć!
Dziś przedstawię Wam kolejną sałatkę z pierożkami tortelioni tym razem z dodatkiem sezonowych warzyw w połączeniu z aromatyczną oliwą z oliwek.
Składniki:
  • 1 opakowanie pierożków (u mnie z mozarellą i suszonymi pomidorami)
  • 2 duże pomidory
  • por biała część
  • 400 gr bobu
  • natka pietruszki
  • mała puszka kukurydzy
  • oliwa z oliwek
  • sól,  pieprz
 
Wykonanie:
Pierożki gotujemy i studzimy. Bób gotujemy ,studzimy i obieramy z łupinek.
Z pomidorów ściągamy skórkę i wyciągamy pestki. Drobno kroimy w kostkę. Porę i natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy doprawiamy do smaku i polewamy oliwą.
Smacznego.

Zobacz jeszcze.

0 komentarze