Aromatyczny twarożek w oleju lnianym
marca 30, 2016
Witajcie!
Dziś mam dla was propozycję na zdrowe śniadanie, dodatek do lekkich sałatek lub składnik koreczków. Biały ser pokrojony w kostkę przyprawiony ulubionymi ziołami i zalany przepysznym i bardzo zdrowym olejem lnianym. Do wykonania tej pysznej przekąski potrzebny jest tylko zwarty twaróg, olej zioła i słoik, oraz 3-4 dni oczekiwania. Zapewniam Was że warto poczekać ten smak Was zachwyci.
Składniki :
Dziś mam dla was propozycję na zdrowe śniadanie, dodatek do lekkich sałatek lub składnik koreczków. Biały ser pokrojony w kostkę przyprawiony ulubionymi ziołami i zalany przepysznym i bardzo zdrowym olejem lnianym. Do wykonania tej pysznej przekąski potrzebny jest tylko zwarty twaróg, olej zioła i słoik, oraz 3-4 dni oczekiwania. Zapewniam Was że warto poczekać ten smak Was zachwyci.
Składniki :
- 200 gr twarogu
- 3 ząbki czosnku
- sól, chili, zioła prowansalskie, pieprz kolorowy, zioła świeże: tymianek, bazylia, rozmaryn- co kto lubi
Wykonanie:
Twaróg kroimy w kostkę, wkładamy warstwami do wyparzonego i wysuszonego słoika, przesypujemy ziołami i solą. Zalewamy olejem i wkładamy do lodówki na 3-4 doby. Po tym czasie twarożek jest gotowy. A pachnący i aromatyczny olej może nam posłużyć jako dodatek do sałatek, można też do niego włożyć następna porcje serka. W ten sam sposób można robić tofu.
Polecam wypróbowanie przepisu i życzę smacznego:)
Twaróg kroimy w kostkę, wkładamy warstwami do wyparzonego i wysuszonego słoika, przesypujemy ziołami i solą. Zalewamy olejem i wkładamy do lodówki na 3-4 doby. Po tym czasie twarożek jest gotowy. A pachnący i aromatyczny olej może nam posłużyć jako dodatek do sałatek, można też do niego włożyć następna porcje serka. W ten sam sposób można robić tofu.
Polecam wypróbowanie przepisu i życzę smacznego:)
0 komentarze