Recycling pisankowy czyli kotleciki z jajek
marca 22, 2016
Witajcie!
Dziś mam dla was pomysł na to co zrobić z nadmiarem pisanek które zostaną nam po świętach.
Jest to ciekawa propozycja na lekki, pożywny wiosenny obiad. Zachęcam do wypróbowania przepisu, można dodać swoje ulubione dodatki i zioła. Ja przedstawiam Wam naszą ulubioną wersję.
Składniki:
Dziś mam dla was pomysł na to co zrobić z nadmiarem pisanek które zostaną nam po świętach.
Jest to ciekawa propozycja na lekki, pożywny wiosenny obiad. Zachęcam do wypróbowania przepisu, można dodać swoje ulubione dodatki i zioła. Ja przedstawiam Wam naszą ulubioną wersję.
Składniki:
- 10 jajek ugotowanych na twardo
- 2 jaja surowe
- 1 bułka sucha
- 1 szklank mleka
- szczypiorek, koperek, rzeżucha
- sól, pieprz
- bułka tarta do panierownia+ 2 łyżki do masy jajecznej
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać i pokroić na sitku do sałatki jarzynowej w kostkę. Bułkę namoczyć w mleku, lekko odcisnąć dodać do jajek.Dodajemy również jajka surowe dwie łyżki bułki tartej i posiekaną zieleninę oraz przyprawy.Szybko wyrabiamy masę, panierujemy, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor podajemy z surówką lub warzywami z wody. Z podanej ilości wychodzi 10 kotlecików. Smacznego.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać i pokroić na sitku do sałatki jarzynowej w kostkę. Bułkę namoczyć w mleku, lekko odcisnąć dodać do jajek.Dodajemy również jajka surowe dwie łyżki bułki tartej i posiekaną zieleninę oraz przyprawy.Szybko wyrabiamy masę, panierujemy, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor podajemy z surówką lub warzywami z wody. Z podanej ilości wychodzi 10 kotlecików. Smacznego.
0 komentarze