Recycling pisankowy czyli kotleciki z jajek

marca 22, 2016

 
Witajcie!
Dziś mam dla was pomysł na to co zrobić  z nadmiarem pisanek które zostaną nam po świętach.
Jest to ciekawa propozycja na lekki, pożywny wiosenny obiad. Zachęcam do wypróbowania przepisu, można dodać swoje ulubione dodatki i zioła. Ja przedstawiam Wam naszą ulubioną wersję.
Składniki:
  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 jaja surowe
  • 1 bułka sucha
  • 1 szklank mleka
  • szczypiorek, koperek, rzeżucha
  • sól, pieprz
  • bułka tarta do panierownia+ 2 łyżki do masy jajecznej

 
 
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać i pokroić na sitku do sałatki jarzynowej w kostkę. Bułkę namoczyć w mleku, lekko odcisnąć dodać do jajek.Dodajemy również jajka surowe dwie łyżki bułki tartej i posiekaną zieleninę oraz przyprawy.Szybko wyrabiamy masę, panierujemy, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor podajemy z surówką lub warzywami z wody. Z podanej ilości wychodzi 10 kotlecików. Smacznego.

Zobacz jeszcze.

0 komentarze