Dynia marynowana na ostro z musztardą i miodem
grudnia 07, 2016
Dzień dobry !
Dziś przepis na dynię marynowaną z musztardą i miodem. Dzięki wyrazistemu smakowi doskonale nadaje się jako dodatek do surówek, sałatek, kanapek, pizzy i wielu innych potraw.
Składniki:
Dziś przepis na dynię marynowaną z musztardą i miodem. Dzięki wyrazistemu smakowi doskonale nadaje się jako dodatek do surówek, sałatek, kanapek, pizzy i wielu innych potraw.
Składniki:
- 1 litr wody
- 1 szklanka octu spirytusowego
- 8 łyżek cukru
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki soli
- 3 liście laurowe
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 5 łyżek musztardy francuskiej
- 1 kg dyni
Wykonanie:
Wszystkie składniki zalewu zagotować. Dynię obrać, wydrążyć pestki. Pokroić w kostkę. Układać ciasno w słoikach, zalewać gorąca zalewą. Słoiki dokładnie zakręcić, postawić do góry dnem, przykryć ręcznikiem. Jak ostygną wynieść do spiżarni.
Wszystkie składniki zalewu zagotować. Dynię obrać, wydrążyć pestki. Pokroić w kostkę. Układać ciasno w słoikach, zalewać gorąca zalewą. Słoiki dokładnie zakręcić, postawić do góry dnem, przykryć ręcznikiem. Jak ostygną wynieść do spiżarni.
Zapraszam do pobrania etykietki.
0 komentarze