Schab 10 minutowy
marca 19, 2017
Witam!
W dzisiejszym wpisie przepis na pyszną domową wędlinę. Schab z tego przepisu wychodzi aromatyczny i kruchy, doskonale nadaje się do kanapek. Jest to również dobra propozycja na świąteczny stół. Polecam wszystkim którzy cenią sobie domowe, zdrowe i dietetyczne wędliny.
Składniki:
W dzisiejszym wpisie przepis na pyszną domową wędlinę. Schab z tego przepisu wychodzi aromatyczny i kruchy, doskonale nadaje się do kanapek. Jest to również dobra propozycja na świąteczny stół. Polecam wszystkim którzy cenią sobie domowe, zdrowe i dietetyczne wędliny.
Składniki:
- 1,2 kg schabu
- 2 l wody
- 1/3 szklanki soli
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka mielonego pieprzu
- 1 łyżka ziół dalmatyńskich
- 5 ząbków czosnku
- 3 liście laurowe
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżka papryki słodkiej
Wykonanie:
Schab umyć położyć na talerzu. Wodę, majonez i przyprawy wymieszać w garnku trzepaczką na jednolitą zawiesinę. Do gotowej zawiesiny wkładamy nasz schab i gotujemy na małym ogniu. Od momentu zagotowania gotujemy schab 5 minut i wyłączamy gaz. Zostawiamy mięso pod przykrywką na dobę.
Następnego dnia robimy tak samo od momentu zagotowania gotujemy 5 minut i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Mięso jest kruche i aromatyczne, polecam.
Schab umyć położyć na talerzu. Wodę, majonez i przyprawy wymieszać w garnku trzepaczką na jednolitą zawiesinę. Do gotowej zawiesiny wkładamy nasz schab i gotujemy na małym ogniu. Od momentu zagotowania gotujemy schab 5 minut i wyłączamy gaz. Zostawiamy mięso pod przykrywką na dobę.
Następnego dnia robimy tak samo od momentu zagotowania gotujemy 5 minut i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Mięso jest kruche i aromatyczne, polecam.
0 komentarze