Rozgrzewająca kawa
marca 18, 2017
Witam!
Dziś będzie o kawie. W książce "Ziołowe gotowanie" Stefania Korżawska poleca kawę naturalną gotowaną, w okresie od jesieni do zimy. Gdy na dworze pochmurno i zimno. Taka kawa rozgrzeje organizm, szczególnie zaś wzmocni nerki i jelito grube. Nie działa gwałtownie, ponieważ nie powoduje pobudzenia nerwowego i niepokoju serca.
Składnik:
Dziś będzie o kawie. W książce "Ziołowe gotowanie" Stefania Korżawska poleca kawę naturalną gotowaną, w okresie od jesieni do zimy. Gdy na dworze pochmurno i zimno. Taka kawa rozgrzeje organizm, szczególnie zaś wzmocni nerki i jelito grube. Nie działa gwałtownie, ponieważ nie powoduje pobudzenia nerwowego i niepokoju serca.
Składnik:
- 2 łyżeczki naturalnej kawy mielonej
- 1 1/2 szklanki wody
- szczyptą cynamonu
- szczypta kardamonu lub imbiru
- 1 łyżka miodu
Wykonanie:
2 łyżeczki kawy wsypać do garnuszka, wlać wodę i gotować około 3 minuty, pod koniec gotowania dodać przyprawy i miód. Zagotować, przecedzić, pić gorące.
Kawa jest pyszna polecam.
2 łyżeczki kawy wsypać do garnuszka, wlać wodę i gotować około 3 minuty, pod koniec gotowania dodać przyprawy i miód. Zagotować, przecedzić, pić gorące.
Kawa jest pyszna polecam.
1 komentarze
Musi być niesamowicie aromatyczna :)
OdpowiedzUsuń