Smoothie witalność
marca 18, 2017
Witam!
Już za oknami widać wiosnę robi się coraz cieplej, dni są dłuższe, pięknie świeci słońce. A mnie dopadło wiosenne przesilenie brak energii, ogólne osłabienie i rozbicie. Postanowiłam zmienić trochę dietę żeby była bogatsza w warzywa i owoce. Jedną z moich ulubionych form drugich śniadań są smoothie. Owoce lub warzywa z różnymi dodatkami zmiksowane w apetyczny koktajl.
Smoothie witalność poprawia nastrój, dodaje energii i doskonale radzi sobie z nadmiernym apetytem na słodycze. Dodatek nasion chia jest źródłem błonnika i kwasów omega.
Zapraszam Was na pyszny koktajl pełen owocowej energii.
Skladniki:
Już za oknami widać wiosnę robi się coraz cieplej, dni są dłuższe, pięknie świeci słońce. A mnie dopadło wiosenne przesilenie brak energii, ogólne osłabienie i rozbicie. Postanowiłam zmienić trochę dietę żeby była bogatsza w warzywa i owoce. Jedną z moich ulubionych form drugich śniadań są smoothie. Owoce lub warzywa z różnymi dodatkami zmiksowane w apetyczny koktajl.
Smoothie witalność poprawia nastrój, dodaje energii i doskonale radzi sobie z nadmiernym apetytem na słodycze. Dodatek nasion chia jest źródłem błonnika i kwasów omega.
Zapraszam Was na pyszny koktajl pełen owocowej energii.
Skladniki:
- 1 dojrzałe mango
- mały kawałek świeżego imbiru
- 300 ml zmielonej herbaty
- 1 łyżka nasion chia
Wykonanie:
Zaczynamy od zaparzenia zielonej herbaty, gdy już trochę ostygnie wrzucamy do niej łyżkę nasion chia i zostawiamy żeby napęczniały. Co jakiś czas mieszamy zeby nasze nasionka równomierne się żelowały.
Mango myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Imbir obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Wszystko przekładamy do misy blendera, wlewamy herbatę z nasionami chia i całość miksujemy na gładką masę.
Podajemy w wysokich szklankach. Jeżeli lubicie można dodać kostki lodu.
Smacznego.
Zaczynamy od zaparzenia zielonej herbaty, gdy już trochę ostygnie wrzucamy do niej łyżkę nasion chia i zostawiamy żeby napęczniały. Co jakiś czas mieszamy zeby nasze nasionka równomierne się żelowały.
Mango myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Imbir obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Wszystko przekładamy do misy blendera, wlewamy herbatę z nasionami chia i całość miksujemy na gładką masę.
Podajemy w wysokich szklankach. Jeżeli lubicie można dodać kostki lodu.
Smacznego.
0 komentarze