Jajka w sosie kawiorowym
kwietnia 13, 2017
Dzień dobry!
Jajka w sosie kawiorowym to jedna z przekąsek, które robię w święta. Robi się ją szybko, a dodatek kawioru sprawia że przekąska staje się wykwintna. Takie jajka doskonale nadają się na Wielkanocne śniadanie. Polecam u nas w domu tym smakołykiem zajada się dziadek.
Składniki:
Jajka w sosie kawiorowym to jedna z przekąsek, które robię w święta. Robi się ją szybko, a dodatek kawioru sprawia że przekąska staje się wykwintna. Takie jajka doskonale nadają się na Wielkanocne śniadanie. Polecam u nas w domu tym smakołykiem zajada się dziadek.
Składniki:
- 5 jajek
- 4 łyzki majonezu
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, dobieramy kroimy na połówki, układamy na półmisku. Majonez mieszamy z jogurtem doprawiamy do smaku i mieszamy. Teraz oddajemy kawior i mieszamy bardzo delikatnie (dosłownie dwa ruchy łyżka). Gotowym sosem polewamy jajka, na wierzch możemy położyć kawior dla dekoracji, całość delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny.
Smacznego.
Jajka gotujemy na twardo, dobieramy kroimy na połówki, układamy na półmisku. Majonez mieszamy z jogurtem doprawiamy do smaku i mieszamy. Teraz oddajemy kawior i mieszamy bardzo delikatnie (dosłownie dwa ruchy łyżka). Gotowym sosem polewamy jajka, na wierzch możemy położyć kawior dla dekoracji, całość delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny.
Smacznego.
0 komentarze