Pasta słonecznikowa
lutego 18, 2017
Dzień dobry!
Bardzo lubię pasty kanapkowe wegetariańskie. Są lekkie i bogate w składniki odżywcze oraz błonnik. Dziś mam dla Was przepis na pastę z pestek słonecznika, odkryłam ją niedawno i jest moim numerem jeden. Robi się ja bardzo szybko, nawet moja córka i mąż dali się namówić na kanapkę. Polecam.
Składniki:
Bardzo lubię pasty kanapkowe wegetariańskie. Są lekkie i bogate w składniki odżywcze oraz błonnik. Dziś mam dla Was przepis na pastę z pestek słonecznika, odkryłam ją niedawno i jest moim numerem jeden. Robi się ja bardzo szybko, nawet moja córka i mąż dali się namówić na kanapkę. Polecam.
Składniki:
- 1 szklanka słonecznika
- 2 szklanki wody
- sól, pieprz
- 4 łyżki pasty pomidorowej
- 2 łyżki oleju słonecznikowego z pierwszego tłoczenia
Wykonanie:
Słonecznik zalewamy wodą i gotujemy przez 15 minut. Miksujemy dodając do smaku sól, pieprzu oraz pastę pomidorową. Ja polecam dodanie 2 łyżek oleju słonecznikowego z pierwszego tłoczenia, który wspaniale podkreśli smak naszej pasty.
Pycha :)
Słonecznik zalewamy wodą i gotujemy przez 15 minut. Miksujemy dodając do smaku sól, pieprzu oraz pastę pomidorową. Ja polecam dodanie 2 łyżek oleju słonecznikowego z pierwszego tłoczenia, który wspaniale podkreśli smak naszej pasty.
Pycha :)
0 komentarze