Pasta słonecznikowa

lutego 18, 2017

 
Dzień dobry!
Bardzo lubię pasty kanapkowe wegetariańskie. Są lekkie i bogate w składniki odżywcze oraz błonnik. Dziś mam dla Was przepis na pastę z pestek słonecznika, odkryłam ją niedawno i jest moim numerem jeden. Robi się ja bardzo szybko, nawet moja córka i mąż dali się namówić na kanapkę. Polecam.
Składniki:
  • 1 szklanka słonecznika
  • 2 szklanki wody
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki pasty pomidorowej
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego z pierwszego tłoczenia
 
Wykonanie:
Słonecznik zalewamy wodą i gotujemy przez 15  minut. Miksujemy dodając do smaku sól, pieprzu oraz pastę pomidorową. Ja polecam dodanie 2 łyżek oleju słonecznikowego z pierwszego tłoczenia, który wspaniale podkreśli smak naszej pasty.
Pycha :)

Zobacz jeszcze.

0 komentarze