Śledzie w śmietanie
stycznia 08, 2017
Witam!
Śledzie w śmietanie (inaczej zupa biała) podawane z ciepłymi ziemniakami to jedno z moich ulubionych dań Wigilijnych. Robi się je bardzo szybko, polecam Wam mój sprawdzony przepis.
Składniki:
Śledzie w śmietanie (inaczej zupa biała) podawane z ciepłymi ziemniakami to jedno z moich ulubionych dań Wigilijnych. Robi się je bardzo szybko, polecam Wam mój sprawdzony przepis.
Składniki:
- 8 płatów śledzia
- 2 duże śmietany 18 %
- 3 cebule
- 2 ziela angielskie
- 1 liść laurowy
- sól, pieprz, cukier, ocet
Wykonanie:
Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka, sparzyć. Wysolonego śledzia kroimy w małe kawałki, dodajemy cebulę, śmietanę i doprawiamy do smaku. Podajemy z ciepłym piurre ziemniaczanym.
Smacznego.
Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka, sparzyć. Wysolonego śledzia kroimy w małe kawałki, dodajemy cebulę, śmietanę i doprawiamy do smaku. Podajemy z ciepłym piurre ziemniaczanym.
Smacznego.
0 komentarze