Chrupiąca ciecierzyca

grudnia 18, 2016

 
Witajcie!
W naszej kuchni często robimy potrawy z dodatkiem ciecierzycy, z tego co zostanie  przygotowuję pyszną pieczoną, chrupiącą, posypaną różnymi przyprawami przekąskę. Podam Wam mój przepis na ten szybki przysmak.
Składniki:
  • ciecierzyca gotowana
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka miodu
  • przyprawa tikka curry
Wykonanie:
Olej, miód i przyprawę wymieszać, następnie mieszanką polać ugotowaną ciecierzycę. Dokładnie wymieszać żeby mieszanka równomiernie pokryła warzywa. Piec 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Miłego chrupania :)

Zobacz jeszcze.

1 komentarze

  1. Najlepszy sposób na cieciorkę! Uwielbiam :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń