Chrupiąca ciecierzyca
grudnia 18, 2016
Witajcie!
W naszej kuchni często robimy potrawy z dodatkiem ciecierzycy, z tego co zostanie przygotowuję pyszną pieczoną, chrupiącą, posypaną różnymi przyprawami przekąskę. Podam Wam mój przepis na ten szybki przysmak.
Składniki:
W naszej kuchni często robimy potrawy z dodatkiem ciecierzycy, z tego co zostanie przygotowuję pyszną pieczoną, chrupiącą, posypaną różnymi przyprawami przekąskę. Podam Wam mój przepis na ten szybki przysmak.
Składniki:
- ciecierzyca gotowana
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka miodu
- przyprawa tikka curry
Wykonanie:
Olej, miód i przyprawę wymieszać, następnie mieszanką polać ugotowaną ciecierzycę. Dokładnie wymieszać żeby mieszanka równomiernie pokryła warzywa. Piec 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Miłego chrupania :)
Olej, miód i przyprawę wymieszać, następnie mieszanką polać ugotowaną ciecierzycę. Dokładnie wymieszać żeby mieszanka równomiernie pokryła warzywa. Piec 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Miłego chrupania :)
1 komentarze
Najlepszy sposób na cieciorkę! Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/