Muszelki z sałatką rybną

października 23, 2016

 
Witajcie,
Zostało mi w opakowaniu trochę makaronu, dużych muszelek. Postanowiłam je ugotować, zrobić pastę rybną i podać rodzince na śniadanie.
Składniki:
  • 15 muszelek makaronowych
  • 1 makrela
  • 1/2 kostki twarogu
  • por biała część
  • natka pietruszki, pieprz, papryka ostra, keczup, majonez, sól
 
 
Wykonanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zachartować w zimnej wodzie poukładać na talerzu.
Makrelę obrać z ości rozdrobnić widelcem, dodać pokruszony twaróg, posiekaną natkę pietruszki i drobno pokrojoną porę. Wszystko wymieszać, dodać majonez i keczup doprawić do smaku. Faszerować makaronowe muszle układać na półmisku podawać z jabłuszkami kaparowymi.
Smacznego.

Zobacz jeszcze.

2 komentarze

  1. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetycznie wygląda to danie i muszę przyznać, że na pewno niedługo je przygotuję. Ja również chętnie wykonuję przepis na grilowanego łososia https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-mowi-z-grilla-z-kwasno-ostrym-sosem-zasmazanym-ryzem-jasminowym-i-piklami-z-ogorka-i-marchewki/ i co najważniejsze smakuje on całej mojej rodzinie.

    OdpowiedzUsuń