Muszelki z sałatką rybną
października 23, 2016
Witajcie,
Zostało mi w opakowaniu trochę makaronu, dużych muszelek. Postanowiłam je ugotować, zrobić pastę rybną i podać rodzince na śniadanie.
Składniki:
Składniki:
- 15 muszelek makaronowych
- 1 makrela
- 1/2 kostki twarogu
- por biała część
- natka pietruszki, pieprz, papryka ostra, keczup, majonez, sól
Wykonanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zachartować w zimnej wodzie poukładać na talerzu.
Makrelę obrać z ości rozdrobnić widelcem, dodać pokruszony twaróg, posiekaną natkę pietruszki i drobno pokrojoną porę. Wszystko wymieszać, dodać majonez i keczup doprawić do smaku. Faszerować makaronowe muszle układać na półmisku podawać z jabłuszkami kaparowymi.
Smacznego.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zachartować w zimnej wodzie poukładać na talerzu.
Makrelę obrać z ości rozdrobnić widelcem, dodać pokruszony twaróg, posiekaną natkę pietruszki i drobno pokrojoną porę. Wszystko wymieszać, dodać majonez i keczup doprawić do smaku. Faszerować makaronowe muszle układać na półmisku podawać z jabłuszkami kaparowymi.
Smacznego.
2 komentarze
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda to danie i muszę przyznać, że na pewno niedługo je przygotuję. Ja również chętnie wykonuję przepis na grilowanego łososia https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-mowi-z-grilla-z-kwasno-ostrym-sosem-zasmazanym-ryzem-jasminowym-i-piklami-z-ogorka-i-marchewki/ i co najważniejsze smakuje on całej mojej rodzinie.
OdpowiedzUsuń