Aromatyczna fasolka z tikka curry i sezamem
sierpnia 15, 2016
Witam!
Sezon świeżych warzyw z ogródka w pełni. Fasolka szparagowa obrodziła nam w tym roku, więc często ją jemy w różnych wersjach. Dziś podam Wam przepis na wersję eksperymentalną. Olej kokosowy trochę przyprawy tikka curry i ziarna sezamu dały ciekawy efekt. Sami spróbujcie.
Składniki :
Sezon świeżych warzyw z ogródka w pełni. Fasolka szparagowa obrodziła nam w tym roku, więc często ją jemy w różnych wersjach. Dziś podam Wam przepis na wersję eksperymentalną. Olej kokosowy trochę przyprawy tikka curry i ziarna sezamu dały ciekawy efekt. Sami spróbujcie.
Składniki :
- 1 kg fasolki szparagowej
- 2 łyżki oleju kokosowego
- sól, cukier, mieszanka tikka curry
- ziarna sezamu
Wykonanie:
Fasolkę obieramy i myjemy. Zalewamy wodą dodajemy sól, cukier i gotujemy do miękkości. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy sypiemy łyżkę przyprawy i sezam. Smażymy przez chwilę. Wrzucamy fasolkę, dokładnie mieszamy. Układamy na miseczki posypujemy sezamem i od razu podajemy.
Smacznego.
Fasolkę obieramy i myjemy. Zalewamy wodą dodajemy sól, cukier i gotujemy do miękkości. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy sypiemy łyżkę przyprawy i sezam. Smażymy przez chwilę. Wrzucamy fasolkę, dokładnie mieszamy. Układamy na miseczki posypujemy sezamem i od razu podajemy.
Smacznego.
0 komentarze