Sałatka z zupek chińskich
sierpnia 15, 2016
Dzień dobry!
Na sierpniowy długi weekend spodziewaliśmy się gości. Z braku czasu postanowiłam zrobić szybką sałatkę z zupek chińskich.
Ma fajny smak i dużo kolorowych warzyw. Nie ma w niej mięsa i lubią ją dzieciaki.
Składniki:
Na sierpniowy długi weekend spodziewaliśmy się gości. Z braku czasu postanowiłam zrobić szybką sałatkę z zupek chińskich.
Ma fajny smak i dużo kolorowych warzyw. Nie ma w niej mięsa i lubią ją dzieciaki.
Składniki:
- 3 zupki chińskie łagodne
- 3 zupki chińskie ostre
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 1 duża czerwona papryka
- 3 ogórki świeże
- duża garść natki pietruszki
- 5 łyżek majonezu
- 10 małych patisonów konserwowych
Wykonanie:
Makaron z zupek połamać, zalać 4 szklankami wody i wsypać przyprawy. Wszystkie łagodne a ostrych w zależności od upodobań smakowych. Gdy makaron zmięknie odcedzić pozostałą wodę i zostawić do ostygnięcia. Paprykę, ogórki, patisona i natkę pokroić. Wymieszać wszystkie składniki z wystudzonym makaronem. Dodać majonez, doprawić do smaku. Wstawić na godzinę do lodówki niech się "przegryzie".
Życzę smacznego i udanego sierpniowego weekendu.
Makaron z zupek połamać, zalać 4 szklankami wody i wsypać przyprawy. Wszystkie łagodne a ostrych w zależności od upodobań smakowych. Gdy makaron zmięknie odcedzić pozostałą wodę i zostawić do ostygnięcia. Paprykę, ogórki, patisona i natkę pokroić. Wymieszać wszystkie składniki z wystudzonym makaronem. Dodać majonez, doprawić do smaku. Wstawić na godzinę do lodówki niech się "przegryzie".
Życzę smacznego i udanego sierpniowego weekendu.
0 komentarze