Sałatka z zupek chińskich

sierpnia 15, 2016

 
Dzień dobry!
Na sierpniowy długi weekend spodziewaliśmy się gości. Z braku czasu postanowiłam zrobić szybką sałatkę z zupek chińskich.
Ma fajny smak i dużo kolorowych warzyw. Nie ma w niej mięsa i lubią ją dzieciaki.
Składniki:
  • 3 zupki chińskie łagodne
  • 3 zupki chińskie ostre
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • 1 duża czerwona papryka
  • 3 ogórki świeże
  • duża garść natki pietruszki
  • 5 łyżek majonezu
  • 10 małych patisonów konserwowych
 
Wykonanie:
Makaron z zupek połamać, zalać 4 szklankami wody i wsypać przyprawy. Wszystkie łagodne a ostrych w zależności od upodobań smakowych. Gdy makaron zmięknie odcedzić pozostałą wodę i zostawić do ostygnięcia. Paprykę, ogórki,  patisona i natkę pokroić. Wymieszać wszystkie składniki z wystudzonym makaronem. Dodać majonez, doprawić do smaku. Wstawić na godzinę do lodówki niech się "przegryzie".
Życzę smacznego i udanego sierpniowego weekendu.

Zobacz jeszcze.

0 komentarze