Pasztet z dzika
czerwca 04, 2016
Dzien dobry!
Bardzo lubię dziczyzne, przepis na ten pasztet dostałam od teściowej. Jest idealny w smaku doskonały do kanapek. Zarówno w zwykły dzień jak i od święta.
Składniki:
Bardzo lubię dziczyzne, przepis na ten pasztet dostałam od teściowej. Jest idealny w smaku doskonały do kanapek. Zarówno w zwykły dzień jak i od święta.
Składniki:
- 2 kg mięsa z dziką
- 0,8 kg wątroby wieprzowej
- 2 jajka
- 0,25 bułka tarta
- sól, pieprz
- żurawina
Wykonanie:
Mięso i wątróbkę zmielić dwukrotnie. Żurawinę zalać wrzątkiem i zostawić na 10 minut, następnie odlać i dodać do masy. Wymieszać wszystko dodać jajka doprawić. Włożyć do wysmarowanej formy i piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę. Pasztet smakuje wyśmienicie z sosem cumberland.
Smacznego.
Mięso i wątróbkę zmielić dwukrotnie. Żurawinę zalać wrzątkiem i zostawić na 10 minut, następnie odlać i dodać do masy. Wymieszać wszystko dodać jajka doprawić. Włożyć do wysmarowanej formy i piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę. Pasztet smakuje wyśmienicie z sosem cumberland.
Smacznego.
0 komentarze