Sos twarożkowo - ziołowy

kwietnia 05, 2017

 
Witam!
Super szybki i prosty przepis na sos twarożkowo - ziołowy, idealny do krakersów (z tego przepisu), pieczonych ziemniaków i wielu innych przekąsek.
Dodatek rzeżuchy, świeżego ogórka, rzodkiewki oraz kolendry i szczypiorku nadają mu aromatyczny lekki wiosenny smak.
Składniki:
  • 1 kostka twarogu półtłustego
  • 1 jogurt grecki
  • 5 rzodkiewek
  • 1/2 niedużego zielonego ogórka
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka pokrojonej kolendry
  • 1 łyżka oleju lnianego
  • sól ziołowa, pieprz
Wykonanie:
Zioła umyć, posiekać, ogórka i rzodkiewki pokroić w kostkę. Twaróg pokruszyć na drobne kawałki widelcem. Wszystko wymieszać z jogurtem greckim do uzyskania konsystencji sosu i doprawić do smaku.
Smacznego.

Zobacz jeszcze.

0 komentarze