Sos twarożkowo - ziołowy
kwietnia 05, 2017
Witam!
Super szybki i prosty przepis na sos twarożkowo - ziołowy, idealny do krakersów (z tego przepisu), pieczonych ziemniaków i wielu innych przekąsek.
Dodatek rzeżuchy, świeżego ogórka, rzodkiewki oraz kolendry i szczypiorku nadają mu aromatyczny lekki wiosenny smak.
Składniki:
Super szybki i prosty przepis na sos twarożkowo - ziołowy, idealny do krakersów (z tego przepisu), pieczonych ziemniaków i wielu innych przekąsek.
Dodatek rzeżuchy, świeżego ogórka, rzodkiewki oraz kolendry i szczypiorku nadają mu aromatyczny lekki wiosenny smak.
Składniki:
- 1 kostka twarogu półtłustego
- 1 jogurt grecki
- 5 rzodkiewek
- 1/2 niedużego zielonego ogórka
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka pokrojonej kolendry
- 1 łyżka oleju lnianego
- sól ziołowa, pieprz
Wykonanie:
Zioła umyć, posiekać, ogórka i rzodkiewki pokroić w kostkę. Twaróg pokruszyć na drobne kawałki widelcem. Wszystko wymieszać z jogurtem greckim do uzyskania konsystencji sosu i doprawić do smaku.
Smacznego.
Zioła umyć, posiekać, ogórka i rzodkiewki pokroić w kostkę. Twaróg pokruszyć na drobne kawałki widelcem. Wszystko wymieszać z jogurtem greckim do uzyskania konsystencji sosu i doprawić do smaku.
Smacznego.
0 komentarze