Sałatka z dyni makaronowej
lutego 11, 2017Witajcie!
Dynia makaronowa jedno z warzyw które odkryłam w zeszłym roku. Jest smaczna i bardzo szybko można ją przygotować. Doskonała dla dbających o linię. Sałatka jest dobra zarówno na zimno jak i na ciepło.
Składniki:
- 1 dynia makaronowa średnia
- 500 g pieczarek
- 1 czerwona papryka
- 1 duża cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka koncentratu
- posiekana zielona pietruszka
Wykonanie:
Dynię kroimy na pół, wyciągamy pestki, układamy skóra do góry i pieczemy 40 minut w 160 stopniach. Cebulę i paprykę obieramy i kroimy w kostkę, pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę o czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy cebulką się zrumieni dodajemy pieczarki i paprykę. Wszystko smażymy około 10 minut, dodajemy koncentrat, następnie odstawiamy z ognia. Upieczona i ostudzoną dynię rozdzielamy widelcem. Mieszamy dyniowy makaron z warzywami i zieloną pietruszką, doprawiamy do smaku i nasza sałatka gotowa.
Smacznego.
0 komentarze