Kanapkowa pasta z ciecierzycy
lutego 05, 2017
Witam!
Ta pasta powstała przypadkowo. Potrzebna mi była pasta do małych kanapeczek imprezowych. Wyszło smacznie.
Składniki :
Ta pasta powstała przypadkowo. Potrzebna mi była pasta do małych kanapeczek imprezowych. Wyszło smacznie.
Składniki :
- 1 szklanka gotowanej cieciorki
- 1/2 szklanki pomidorów z puszki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 2 łyżki keczupu pikantnego
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, koperek suszony, papryka chili
Wykonanie:
Czosnek podsmażamy na oliwie oddajemy paprykę i smażymy jeszcze przez chwilę. Następnie oddajemy ciecierzycę i pozostałe składniki. Gotujemy przez ok 10 minut. Po tym czasie przekładamy do wysokiego naczynia i blendujemy na gładką masę.
Pasta doskonale smakuje na kanapkach z różnymi dodatkami.
Czosnek podsmażamy na oliwie oddajemy paprykę i smażymy jeszcze przez chwilę. Następnie oddajemy ciecierzycę i pozostałe składniki. Gotujemy przez ok 10 minut. Po tym czasie przekładamy do wysokiego naczynia i blendujemy na gładką masę.
Pasta doskonale smakuje na kanapkach z różnymi dodatkami.
0 komentarze