Kanapkowa pasta z ciecierzycy

lutego 05, 2017

 
Witam!
Ta pasta powstała przypadkowo. Potrzebna mi była pasta do małych kanapeczek imprezowych. Wyszło smacznie.
Składniki :
  • 1 szklanka gotowanej cieciorki
  • 1/2 szklanki pomidorów z puszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 2 łyżki keczupu pikantnego
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, koperek suszony, papryka chili
Wykonanie:
Czosnek podsmażamy na oliwie oddajemy paprykę i smażymy jeszcze przez chwilę. Następnie oddajemy ciecierzycę i pozostałe składniki. Gotujemy przez ok 10 minut. Po tym czasie przekładamy do wysokiego naczynia i blendujemy na gładką  masę.
Pasta doskonale smakuje na kanapkach z różnymi dodatkami.

Zobacz jeszcze.

0 komentarze