Ziołowe ziemniaczki czyli młode ziemniaki pieczone w garnku rzymskim

lipca 10, 2016

Cześć!
Dziś na kolację ziemniaki inaczej. Pieczone w rzymskim garnku aromatycznie przyprawione.
Do tego glazurowana młoda marchewka i kolacją gotowa. Szybko, zdrowo i smacznie.
Składniki:
  • 1 kilogram młodych ziemniaków
  • przyprawy: papryka czerwoną, kurkuma, czarnuszka, rozmaryn, pieprz kolorowy, olej, sól 1 łyżka, miód 1 łyżeczka





Wykonanie:
Ziemniaki umyć oskrobać. Natrzeć ziołową marynatą. Włożyć do garnka rzymskiego piec pod przykryciem 20 minut. Następnie ściągnąć pokrywę i piec jeszcze 40 minut.
Ziemniaki podawać ze śmietanowym sosem i warzywami świeżymi.
U nas dodatkiem była młoda marchewka glazurowana.

Zobacz jeszcze.

0 komentarze