Witam!
Dziś robiłam dla rodzinki deser kokosową tapiokę z sosem mango. Wyszło pysznie. Składniki
400 ml mleczka kokosowego
1/4 szklanki tapioki
pół laski wanilii
2 łyzki cukru
Sos mango:
1 puszka owoców mango lub dwa świeże owoce. Miksujemy blenderem na gładki sos.
Wykonanie:
Mleczko kokosowe zagotować wrzucić do niego pokrojoną wanilię i tapioke. Gotujemy przez 20 minut na małym ogniu często mieszając. Gotowy deser przelewamy do pucharków i polewamy sosem mango.
Ten deser zabierze Was w egzotyczną podróż. Smacznego.
Witajcie, mam na imię Danka i jestem pracującą mamą pięcioletniej córeczki. Zawsze mam dużo różnych pomysłów, którymi lubię się dzielić ze znajomymi. Moim hobby jest gotowanie , i rzeczy w stylu zrób to sam. Chętnie odwiedzam inne blogi szukając w nich inspiracji. Zapraszam serdecznie do czytania i dzielenia sie komentarzami.
0 komentarze