Kolorowa galaretka z kurczaka

maja 29, 2016


Witam Wszystkich!
 Bardzo często w domu gotuję rosół ze względu na córeczkę. Jednak nie bardzo lubimy gotowane mięso z rosołu. Dlatego robię z niego pyszną kolorową warzywno - mięsna galaretkę. Tak przygotowane mięso znika z lodówki w kilka chwil.
Składniki:
  • gotowane mięso z kurczaka
  • 2 marchewki gotowane
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 ugotowane jajka
  • paczka żelatyny
  • 2 litry rosołu
 
Wykonanie:
Ugotowane mięso z kurczaka i marchewkę pokroić w kostkę.  Dodać kukurydzę z puszki i posiekaną natkę, wymieszać. Na spód naczynia układać pokrojone w plasterki jajka na to położyć mięso wymieszane z warzywami. Zalać żelatyną rozpuszczoną w rosole. Włożyć do lodówki. Po zastygnięciu ułożyć na talerzu i gotowe. Smacznego.

Zobacz jeszcze.

0 komentarze