Kolorowa galaretka z kurczaka
maja 29, 2016Witam Wszystkich!
Bardzo często w domu gotuję rosół ze względu na córeczkę. Jednak nie bardzo lubimy gotowane mięso z rosołu. Dlatego robię z niego pyszną kolorową warzywno - mięsna galaretkę. Tak przygotowane mięso znika z lodówki w kilka chwil.
Składniki:
- gotowane mięso z kurczaka
- 2 marchewki gotowane
- 1 mała puszka kukurydzy
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 2 ugotowane jajka
- paczka żelatyny
- 2 litry rosołu
Wykonanie:
Ugotowane mięso z kurczaka i marchewkę pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę z puszki i posiekaną natkę, wymieszać. Na spód naczynia układać pokrojone w plasterki jajka na to położyć mięso wymieszane z warzywami. Zalać żelatyną rozpuszczoną w rosole. Włożyć do lodówki. Po zastygnięciu ułożyć na talerzu i gotowe. Smacznego.
Ugotowane mięso z kurczaka i marchewkę pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę z puszki i posiekaną natkę, wymieszać. Na spód naczynia układać pokrojone w plasterki jajka na to położyć mięso wymieszane z warzywami. Zalać żelatyną rozpuszczoną w rosole. Włożyć do lodówki. Po zastygnięciu ułożyć na talerzu i gotowe. Smacznego.
0 komentarze