Domowe batoniki energetyczne
czerwca 22, 2016
Witam!
Dziś robiłam porządki w kuchennej szafce. Efektem tego było upieczenie domowych batoników energetycznych.
Doskonałe nadają się jako słodka przekąska lub drugie śniadanie do pracy lub szkoły.
Polecam ponieważ są pyszne.
Składniki:
Dziś robiłam porządki w kuchennej szafce. Efektem tego było upieczenie domowych batoników energetycznych.
Doskonałe nadają się jako słodka przekąska lub drugie śniadanie do pracy lub szkoły.
Polecam ponieważ są pyszne.
Składniki:
- 100 g masła
- 100 g cukru
- 300 g musli
- 2 łyżki syropu klonowego lub miodu
Wykonanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni.
Masło rozpuszczamy z cukrem i miodem lub syropem klonowym. Dodajemy musli i mieszamy. Blaszkę (30× 30) wykładamy papierem do pieczenia, pieczemy przez 20 minut na funkcji z termoobiegiem. Studzimy i wkładamy do lodówki na 1 - 2 godziny. Następnie kroimy na kawałki według własnego uznania.
Smacznego.
Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni.
Masło rozpuszczamy z cukrem i miodem lub syropem klonowym. Dodajemy musli i mieszamy. Blaszkę (30× 30) wykładamy papierem do pieczenia, pieczemy przez 20 minut na funkcji z termoobiegiem. Studzimy i wkładamy do lodówki na 1 - 2 godziny. Następnie kroimy na kawałki według własnego uznania.
Smacznego.
0 komentarze