Szybka chińszczyzna
marca 14, 2017
Witam!
Dzisiaj mamy piękną wiosenną pogodę. Żeby nie tracić czasu w kuchni, tylko szybko zrobić smaczny obiad i wyjść na wiosenny spacer z dziećmi. Postanowiłam zrobić szybki obiad w chińskim stylu. Wyszło smacznie i ładnie wyglądało na talerzu.
Skladniki:
Dzisiaj mamy piękną wiosenną pogodę. Żeby nie tracić czasu w kuchni, tylko szybko zrobić smaczny obiad i wyjść na wiosenny spacer z dziećmi. Postanowiłam zrobić szybki obiad w chińskim stylu. Wyszło smacznie i ładnie wyglądało na talerzu.
Skladniki:
- 1/2 kg łopatki wieprzowej
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1/2 małej kapusty pekińskiej
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka marynowanego imbiru
- sezam do posypania
- sos sojowy
- pęczek szczypiorku
Wykonanie :
Wieprzowine pokroić w cienkie paski smażyć z dodatkiem cebuli pokrojonej w piórka, czosnku przecisnietego przez praskę i sosu sojowego. Następnie dorzucić marchewkę pokrojoną w krążki, pokrojoną kapustę pekińską i marynowany imbir. Dusimy przez chwilę, aby warzywa zmiękły. Po nałożeniu na talerz posypujemy sezamem, podajemy z ryżem (u nas jaśminowy).
Smacznego.
Wieprzowine pokroić w cienkie paski smażyć z dodatkiem cebuli pokrojonej w piórka, czosnku przecisnietego przez praskę i sosu sojowego. Następnie dorzucić marchewkę pokrojoną w krążki, pokrojoną kapustę pekińską i marynowany imbir. Dusimy przez chwilę, aby warzywa zmiękły. Po nałożeniu na talerz posypujemy sezamem, podajemy z ryżem (u nas jaśminowy).
Smacznego.
0 komentarze