Smażone pieczarki

grudnia 31, 2016

 
Witajcie!
Smażone pieczarki to szybka, smaczna przekąska, w sam raz na imprezę, albo jako poczęstunek dla niezapowiedzianych  gości.
Skladniki:
  • 10 pieczarek
  • 2 serki topione śmietankowe lub smakowe
  • zielona pietruszka
  • 2 jajka
  • bułka tarta
Wykonanie:
Pieczarki umyć, osuszyć, usunąć nóżki. Kapelusze posolić od środka. Nóżki pokroić, podsmażyć na patelni ,ostudzone wymieszać z serkiem topionym i posiekaną pietruszką. Farsz wkładać w zagłębienia pieczarki. Następnie panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Usmażone pieczarki podajemy z sosami na bazie majonezu lub jogurtu np. ziołowym lub jogurtowym.
Smacznego.

Zobacz jeszcze.

1 komentarze

  1. Takie proste a jakże smaczne!:)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń